De regen tegemoet…?

Vrijdag 19 november 2021

In het donker om een uur of zeven arriveert te eerste varkensman, net als gisteren na ongeveer een kwartier gevolgd door zijn collega. De honden hebben we niet gehoord vannacht, vanochtend en gistermiddag ook niet trouwens. De varkens stonden af en toe op elkaars poten, waarbij er wat werd gegild maar op zo’n afstand dat je het alleen hoorde als je toch al wakker was. 

We staan tegelijk op met de zon, het is 8° en half bewolkt. Lekker de kachel aan!

In één van die dorpen

Veel wijngaarden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intussen vliegen de vogels af en aan, zoals daar zijn mooie (Spaanse?) mussen, roodborstjes, wouw, orpheus grasmus, kneu en Ger denkt dat ze een hop zag. Doet me denken aan de hop-on-hop-off bus; leuk voor die vogels toch? 

Als we vertrekken is het intussen 13°, nog even claxonneren en zwaaien naar de mannen. 

De oude olijfbomen staan mooi in het landschap, bovendien is de olijfoogst begonnen; op veel plaatsen zijn ze druk bezig. Wat het extra mooi maakt is dat van veel boomgaarden de bodem helemaal begroeid is met gele bloempjes. Het doet aan koolzaad denken, alleen fijner en lager bij de grond. Op onze plek bij de varkens stond naast de auto ook een oude olijfboom, de afgevallen zwarte olijven waren groter dan kersen.

Lekker…

Geel als koolzaad..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dorpen waar we langs of doorheen komen, te beginnen met Medina de las Torres zijn allemaal weer de moeite waard. Morgen is de grote boodschappendag voor het weekend, maar we hebben vandaag ook enkele dingen nodig. Een paar flessen water, kaas, groente, vlees of vis en als het even kan een volkorenbrood. Dat laatste valt niet mee; bij de bakkers en dorps’supermarktjes’ is er alleen wit brood. Hoe weinig we ook nodig hebben het lukt niet om het allemaal in zo’n kleine winkel te kopen. Voordeel is dat er altijd wel een kaal café in de buurt is, waar we een heerlijke Spaanse koffie drinken, zonder iets zoets erbij want dat hebben ze niet. We mogen wel iets gaan kopen de buurtwinkel, zegt de cafébaas en het dan hier bij de koffie opeten. Leuk idee, maar hoeft niet. We boffen dat er op onze route een Lidl opdoemt, dus alle problemen zijn opgelost. 

Langs de route veel wijnstokken, die in herfsttooi zijn. Zo te zien, ook aan de bodega’s, wordt er in deze streek aardig wat wijn geproduceerd.  

Ondanks de bewolking is er regelmatig zon en de temperatuur loopt nog op tot 18°. Het landschap wordt op een gegeven moment saai, maar na Villafranca de los Barros en verder richting Palomas zijn er mooie gekleurde glooiingen. De aarde heeft veel verschillende kleuren, bruin, oker, roodbruin, groen en dat allemaal op percelen die met strakke rechte lijnen van elkaar zijn gescheiden.

Herfstige wijnstokken

Bij de sportvelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om een uur of half vier stoppen we om te overleggen waar we ongeveer willen overnachten. Langs de wegen die we rijden, is het niet gemakkelijk; het zijn allemaal boom- en wijngaarden. We besluiten om Park4night te raadplegen voor suggesties. Het aanbod is niet echt overweldigend. We kiezen voor een ‘groot terrein’ bij Villanueva de la Serena. Op de app zijn ze enthousiast, maar ons valt het een beetje tegen. Het ligt bij een paar sportvelden, wat geen probleem is, alleen iets te dicht bij bebouwing vinden we, hoewel dat ook wel weer meevalt… Het is niet gauw goed! 

Nou ja, als het vannacht gaat regenen dan is het beter op asfalt te staan dan in het zand of de klei. Zoals jullie begrijpen, was het niet een super opwindende dag. Fijn dat er behalve wij geen toeristen zijn, zodat we alleen op dit terrein staan, qua campers dan. 

Benieuwd hoe de nacht zal verlopen; er wordt nog gebasketbald, er klinken lekkere knallen van vuurwerk en op de één of andere manier lijkt het of dit een beetje de wandelpromenade is van Villanueva. Buenas noches! Hopelijk volgende keer boeiender…

 

 

 

2 thoughts on “De regen tegemoet…?

  1. Voor mij zou zo’n ‘saaie dag’ al prima zijn. Daarom hou ik van die ouderwetse langdradige ‘Spaghetti-westerns’ die daar in Spanje opgenomen zijn :-))
    Goede reis verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website