Een korte afronding

Zondag 3 maart 2019

Niet gedacht dat ik hier zo lang wakker zou liggen vannacht. Kijk, als er één van ons naar de WC moet, wordt de ander wakker. Dat kan niet anders bij een bed van 1.20 meter breed, waar je via de stoelen in en uit moet klimmen. Als regel slapen we daarna vrij vlot weer in. Ik niet deze keer, terwijl ik moe genoeg was en niet waakzaam. Waren het de vogels die van zich lieten horen? Ik weet het niet, ze waren wel steeds aan het peppen, tetteren en snateren. Waarom moeten die beesten toch de hele nacht door zitten of drijven te ouwehoeren? Eindeloos territorium afbakenen? Ze zitten daar volgens mij al jaren bij elkaar, lijkt me wat overdreven. En als je niet door één of andere vos opgevreten wil worden, kan je je maar beter koest houden. Het meest voor de hand liggend lijkt me dat ze wat hebben met de Stichting Wakker Dier.

‘s Ochtends ziet Gerda nog een grote witte zilverreiger, geelgors, rode wouwen, gaaien en een roodborst. Ze hoort de groene specht, plus een andere, ‘niet normale’ specht, want hij of zij  ‘klopte heel zwaar!’ Hoe dat ook mag klinken. Waarschijnlijk kan Karin er nog wat van leren! :)) Het valt me trouwens nu pas op dat Karin en karig, maar 1 letter schelen.

Voorts hadden we gerekend op nog een overnachting onderweg. Maar gisteren geen files en vandaag ook niet. Wel vrij vaak 80 rijden door wegwerkzaamheden, dat hoort bij Duitsland. 

Om 18:10 uur via de Deen terug bij Krijn aan de kade. Het voelt alsof we langer weg waren dan 12 dagen.

Iedereen weer dank voor het lezen en de reacties. Zijn we altijd heel blij mee! 

 

 

6 thoughts on “Een korte afronding

  1. En nu Karin maar eens flink gaan (ver)oordelen op de verschillende boekingssites. Ik zou er geen spaan van heel laten!
    Maar lekker om weer thuis te zijn? En oh ja bij de Lidl zijn deze week de aardbeien in de aanbieding:)

    • Ja zeker! Alleen dat is nog niet zo makkelijk! Ik zie wel allemaal recensies van anderen op die sites, maar een link naar zèlf een recensie schrijven…ho maar! En dat ligt ongetwijfeld aan mijn eigen stommigheid.

  2. Wat leuk weer om je verslagen te lezen. Altijd jammer voor ons als jullie weer thuis zijn. En die Karin, daar zou ik zeker wat mee doen, wat een vreselijk mens.
    Geniet van jullie mooie stek verder.

    • Dank je wel Yvonne! Jullie nog een fijne tijd daar, ondanks de ellende om jullie heen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website