(Half) rondje Moskou

Maandag 2 juli 2018

Je kan Moskou op verschillende manieren ronden: kleine ring, wijde ring.. Wij hebben voor een wijde ring gekozen, dan zien we misschien wat meer dan snelweg. 

Dat wil zeggen dat we bij Orechovo-Zujevo de A108 op gaan en dan onderlangs Moskou rijden tot Volokolamsk, dat aan de M9 ligt, die naar de grens met Letland loopt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel zien valt tegen. De weg loopt regelmatig door plaatsen heen, maar om nou te zeggen dat je er blij van wordt, gaat te ver. 

Wel rijden we langs een indrukwekkend ongeval, dat net is gebeurd. Personenauto helemaal in de prak en een kleine vrachtwagen hangt half naast de weg. Hulpdiensten lijken er nog niet te zijn geweest. Er zijn mensen met kinderen bij, hopelijk zijn die heel uit de auto gekomen. Hoewel ze het hier niet zo nauw nemen met de veiligheid, hebben we de indruk. 

Verbazingwekkend is het niet, zo’n aanrijding. Als je ziet welke risico’s bestuurders nemen, is het een wonder dat dit het eerste ongeval is dat we zien onderweg. 

Andrei

Gezelligheid langs de weg..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om vannacht ergens te staan, slaan we weer een geasfalteerde zijweg in, modderpaden doen we niet. ‘t Lijkt een klein dorp. Ineens ziet Ger een kerkkoepel boven de bomen uitsteken en omdat het bij kerken vaak goed toeven is, nemen we een kijkje. 

Nou…gras genoeg er omheen en cichorei, geen inkijk van huizen, dus parkeren maar. 

De kerk is oud en aan een opknapbeurt toe. Daar zijn ze mee bezig, aan de binnenkant dan. Wat we er door een paar lage ramen van kunnen zien, geeft de indruk dat het mooi gaat worden. 

Naast de kerk staat een gedenkteken voor ene Andrei. Die heeft ongetwijfeld wat voor de kerk en/of de parochie betekend. 

2 thoughts on “(Half) rondje Moskou

 1. Wat gaat het opeens snel!
  Volgens mij staan jullie overmorgen alweer voor de viskraam in Leiden!
  Zijn jullie trouwens afgevallen tijdens die spartaanse weken van leven op water en brood?
  Groet!
  Gerrit

  • Ja..wij vallen altijd af tijdens een reis! En die vistraan gaan we niet halen denk ik! Helaas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website