Het Carnote-effect

Zondag 18 september 2016

Wat valt er te vertellen over een dagje péage? Weinig, zeker niet als je niet wordt beroofd bij een bezinestation, geen schade aan de auto oploopt en niet wil zaniken over rijgedrag van medeweggebruikers.
Het weer dan: wisselend zon en bewolking.
Daarom verlaten we de A63 op tijd. Capbreton, net boven Bayonne, lijkt ons een goeie bestemming voor vannacht.
Wat een ‘kermis’ is het daar, zeker bij de boulevard en omstreken. Naast de toeristen, heb je vandaag misschien ook nog de dagjesmensen. En een jachthaven, lelijk gelegen en niet te overzien, zo groot.
Een beetje in de rondte rijden, loont weer. Er is een rustig parkeerterrein, vlak bij de duinovergangen. Ah! Er staan twee witte T4’s; een California en een gewone. Veelbelovend. Tijdens een rondje rond de velden blijkt uit niets dat je hier niet ‘s nachts mag staan, sterker nog, na 15 september hoef je niet meer te betalen. We blijven.
Verspreid nog wat busjes, allemaal surfers. Vier Engelse kerels hebben hun hele hebben en houden buiten staan, tafels, stoelen, gasstel, pannen, surfborden etc. Hun kleren, de surfpakken en slaapzakken hangen aan en om de auto. Lachen! Ze hebben zelf ook erg veel lol.

image

image

 

 

 

 

 

 

 

 

In de loop van de avond vertrekt iedereen, behalve de witte Volkswagens. Lekker rustig en genoeg privacy. Hoewel….tien uur: een groot wit mobile home draait de parkeerplaats op en komt vlak bij ons staan! Ongelofelijk, het hele terrein is leeg op drie VW’s na. Wat bezielt zulke mensen?
Wij noemen het het ‘Carnote-effect’.
Jaren geleden waren we met onze oude beige Visa en een kleine tent op stap en ontdekten het prachtige witte en vooral onafzienbare strand van Carnote aan de noordwestkust van Spanje. Net hadden we ons tentje opgezet en een neut ingeschonken, toen er een Duitse camper aan kwam rijden, die op zo’n drie meter van ons vandaan stopte. En niet meer wegging. We hebben hen in leven gelaten.
Deze camper gaat na wat heen en weer geschuifel toch op een andere plek staan.

image

Menu van de dag: verse coquilles St. Jacques, met een mix van tomaat, ui, courgette, komkommer…dat soort werk.

Geen vogel van de dag. Wel een vraag. Waarom zijn die mobile homes allemaal wit? En nu ik er aan denk, caravans eigenlijk ook. Ger denkt tegen de hitte.

4 thoughts on “Het Carnote-effect

  1. Ja, dat is juist. Wit reflect de warmte. Bijna alle caravans en motorhomes zijn wit, hoewel ik dit jaar ook zilver grijs heb gezien op de camping, caravan en vakantie show in Sydney.
    Jullie menu ziet er lekker uit maar weet niet wat coquilles St Jacques zijn. Schelp dieren? xx

  2. Dat “Carnote effect” herkennen we al te goed. Denk dat het te maken heeft met een stukje onzekerheid en vals veiligheidsgevoel bij het wild staan. Op een kluitje is veiliger. 🙁

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website