Intro

Zondag 17 oktober 2021

Het is zover. Na twee korte trips eerder dit jaar in eigen land, beginnen we morgen aan de eerste grotere reis met de nu niet meer zó nieuwe Coast. Hoewel… zo voelt ie nog steeds.  

Dit bericht is vooral bedoeld als test van het blog. Omdat het lang geleden is dat ik iets heb gepubliceerd, schrok ik me weer rot van alles wat er achter de schermen is veranderd. Ik zal jullie er verder niet mee vermoeien. Niet voor de eerste keer neem ik me voor om na deze reis over te gaan op Pindat, Polarsteps of wat dies meer zij. Doe het dan ook eens Riet!! De ellende is dat ik na zo’n reis weer aardig gewend ben aan de werking van dit blog en overstappen daardoor een stuk minder urgent voelt. 

Wel fijn dat ik gelijk wat te mopperen heb!

Goed, we gaan naar Spanje en wie weet Portugal. Deze bestemming is mede ingegeven door de tijd van het jaar; streken als Spitsbergen, Georgië, Oost-Siberië, om maar eens wat te noemen, zijn in deze tijd wat lastiger aan te rijden. Bovendien komen we graag in Spanje en wie weet, zomert het er nog zalig na. 

Na het Franse Pau steken we de Pyreneeën over om terecht te komen in de streek rond Huesca. Ook Salamanca en de Sierra de Francia&Salamanca worden genoemd. We hopen daar in het Noorden ook wat mooie ontvolkte dorpen te zien. 

Verder ontkomen we niet aan Andalusië; de Desierto de Tabernas, het nationale park van Cabo de Gata en een rondje om de Sierra Nevada zijn kanshebbers. Gerda heeft zin in Sevilla, alwaar je Portugal bijna kan ruiken. 

Het is heel fijn dat we een iPad hebben met een simkaart en mobiel abonnement zodat we niet elke keer naar WiFi hoeven zoeken. Saillant detail: één van onze trouwe lezeressen dacht dat WiFi een drankje was, omdat ik steeds schreef dat we een café zochten met WiFi! 

Fijn dat jullie ons weer volgen; daar doe je het uiteindelijk toch (ook) voor.

 

 

 

14 thoughts on “Intro

 1. Zo Riet en Gerda zijn jullie weer op pad ??
  Na de grote stilte is het goed weer van jullie te horen.
  Waar en wat jullie weer gaan doen, ik ben benieuwd.

  Cees

 2. I’m looking forward reading about your new adventures and learning about the places/ countries you are visiting.
  Bon voyage!

 3. Wat heerlijk! Naar de zon. Die hebben we moeten ontberen deze zomer. Hoe lang blijven jullie weg?
  Liefs Carry

  • Hi Carry, ik herinner met toch wel zonnige foto’s uit Noorwegen….? Maar goed, we hopen dat het klimaat een beetje doet wat het moet doen in Spanje! En hoe lang we wegblijven…..vóór 5 december in elk geval terug want we brengen Sinterklaas en Piet mee terug. De stoomboot ligt met panne en China wil geen onderdelen sturen. Maar…niet verklappen hoor!

 4. Ha Riet en Gerda,
  Gauw wegwezen voor Nederland weer rood kleurt i.v.m. met de stijgende corona gevallen en jullie persona non grata worden in het buitenland. Veel plezier en mooi weer. lieve groet uit Katwijk, Saskia

 5. Hoi Riet en Gerda!
  Ik verheug me ook al op de beschrijvingen van jullie avontuur en er zullen vast ook weer niet te
  versmaden foto’s verschijnen. Goede reis en veel plezier!
  Gerrit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website