Management

De hele reis door..

Waarschijnlijk onnodig te vermelden dat in zo’n kleine ruimte als onze buscamper een passende taakverdeling onontbeerlijk is. Daarnaast zijn logistiek en timing van levensbelang.
Deze zaken vergen veel denkwerk en vooral anticiperen.
Bij het koken bijvoorbeeld staat alles vol; het koelkastdeksel, de vloer en de bank. Niet voldoende vooruitgedacht, wordt genadeloos afgestraft. Je moet het koelkastdeksel weer leeghalen of alles van de vloer halen omdat de lade onder de bank open moet.

Gallipoli

Gallipoli

Nog een inhaalfoto...kerktoren....?

Nog een inhaalfoto…kerktoren….?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat betreft management noem ik hier het afvalbeleid. Dit valt geheel onder de verantwoordelijkheid van Gerda.
Voor het kleine afval heeft ze plastic zakjes, van het soort dat je tot voor kort gratis in de winkels kreeg. Groot vuil, meest flessen, plastic en glas, wordt, tot er een vuilnisbak in beeld komt, voor de bijrijdersstoel neergelegd. Dat is aardig wat, want we gebruiken voor alles flessenwater, behalve voor de afwas en om iets schoon te maken. Verder zijn daar het bier en de wijn!

We focussen nu even op de zakjes, waar het kleine afval in gaat; het zgn. zakjesmanagement.
De locatie van het afvalzakje, is tussen de twee voorstoelen. Het hangt met één oor over de sluiting van de veiligheidsgordel aan de bestuurdersstoel.
Daarmee noem ik direct één van de voorwaarden waaraan een afvalzakje moet voldoen: het moet oren hebben.
Per dag gebruiken we 1 zakje en omdat niet alle supermarkten en winkels zakjes met oren hebben, is het zaak dat er een voorraad aanwezig is. Die heeft Gerda aangelegd en onderhoudt ze zorgvuldig. De voorraad zakjes zit in een plastic zak(!)
Het is niet zo dat zakjes zonder oren niet worden bewaard, want nood breekt wet. Als de oren op zijn, worden andere zakjes ingezet. Daar moet dan iets onder de bovenrand een gat in worden gemaakt, dat over de sluiting gaat. Je snapt dat dit wat minder betrouwbaar is: kan inscheuren.
Je hoort hier daarom regelmatig de blijde uitroep “oh, met oren!” als blijkt dat er in de bak onder de bank nog groente klaar ligt in deze favoriete verpakking.
En terugkomend op de voorraadzak: daarbinnen (hoe is het in godsnaam mogelijk) zijn dus twee compartimenten; één voor de oren en één voor de rest.

Wat wel een keiharde voorwaarde is om toegelaten te worden tot de voorraadzak is ‘niet lekken’. Ook deze controle heeft Ger in eigen hand. Elke zak wordt door haar opengeschud en uitvoerig tegen het licht gehouden.

Tot zover de uiterlijke verschijning. Ander ding is de kwaliteit van het materiaal, het soort plastic.
Je hebt heel stevig, krakerig plastic en ontzettend slap, zijdeachtig aanvoelend spul. Op zich onbelangrijk, ware het niet dat het prettig en handig is als het zakje een beetje rechtop staat en je de opening open kan zetten. Het woord zegt het al. Zit je op de stoel er naast groente schoon te maken bijvoorbeeld, dan kan je zo, hup, het afval er in gooien. Wat dat betreft, zijn de zakjes van onze topslagers Piet en Jean uit Leidschendam net zo goed als hun producten (hier krijg ik geen geld voor!)

Zakje van PIet

Zakje van PIet

Slappe zak

Slappe zak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is irritant als je elke keer eerst het vrije oor moet optillen, beetje schudden, vragen of het alsjeblieft open wil gaan en dan pas de schillen van de ui kwijt kan.

Je snapt het: Gerda houdt niet van slappe zakken.
En de uitdrukking: ‘die kan je in je zak steken’ heeft bij ons dus een andere betekenis gekregen.

7 thoughts on “Management

  1. Sommigen zullen vast de wenkbrauwen fronsen als ze dit lezen, maar voor ons is dit zeer herkenbaar. Zo zullen jullie vast ook wel een naast het afvalmanagement een watermanagement hebben. Door de jaren heen heb ik een neus ontwikkeld voor het ontdekken van watertappunten en hebben we diverse vaardigheden ontwikkeld die het leven van een wildcampeerder drastisch kunnen rekken 😉 De taakverdeling is nagenoeg perfect waardoor het leven op 8 vierkante meter zeer goed te doen is. En die enorme prachtige ruimte buiten het blik maakt alles meer dan geweldig. Rij en manage voorzichtig.

  2. Heb jullie ‘zakken management’ met humor gelezen. Ben benieuwd hoeveel ‘zakken’ reacties het op levert. Wat doen jullie met ‘ouwe zakken’ bij voorbeeld, Om van ‘Kat in de zak’ maar niet Te spraken (had ook gekunt met die poes).
    Gallipoli ligt toch in Turkije? Tijdens de eerste wereld oorlog zijn daar op een dag 2000 Australische soldaten gesneuveld het geen hier elk jaar wordt herdacht. xx

  3. nou,nou, wat een verhaal ook handig als je gips hebt {zoals ik}
    onder de douche met of zonder oor maakt niet uit,als ze of hij maar niet lekt!

  4. Hahaha, die zakkenkwestie speelt bij ons ook, we verlagen ons dan vaak om hier en daar een zakje extra te pikken en zijn dan verguld! Aan het eind van de vakantie zitten we wel altijd met overschot haha. En n………zijn jullie eindelijk in Pompeï en hebben jullie het over zakken, dat kan niet echt niet hoor, dus……….nu toch echt de paden op en de lanen in, ben zooooo benieuwd omdat het hoog op onze todo lijst staat.

    • Nou, intussen heb je vast wat kunnen lezen over onze bevindingen. En we zijn vandaag met de derde site bezig…! Dus we zijn idd de paden op! Lieve groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website