Netwerken

Vrijdag 23 september 2016

Het eerste wat ik doe, is ook uit het dakraam kijken en ziet! Daar bungelt mijn BH net boven de grond, een bandje verstrengeld met de mouw van Gerda’s blouse. Als dat geen liefde is!

image

Voor het ontbijt al gaat ons kantoor open en wordt Ruud in Amersfoort gebeld. Het display staat nog op 0%. Hij begint met te vragen of de netaansluiting goed is. Bij kleinere campings wil er nog wel eens wat fout gaan, is zijn ervaring.

“Ja, die zit goed”, zegt Ger, doelend op de verbinding die we met behulp van de kabel van de campingbaas hebben.
“Okay, dan gaan we verder. Zit er een deksel in de bodem van het linker keukenkastje?”
Wij kijken, geen deksel.
“Da’s vreemd”, zegt Ruud, “dat moet er zitten”.
Nog eens kijken. “Nee. Kan het niet het rechter kastje zijn?” vraagt Gerda.
“Nee, het moet links zijn”. Niet dus.
Daarna zijn de zekeringen aan de beurt. Ger heeft al een inspectie gedaan van de exemplaren die onder de bestuurdersstoel zitten. Eéntje waar geen nummer op staat, vertrouwt ze niet en in overleg met Ruud moet die er uit worden gehaald. Daar heb je een speciaal tangetje voor nodig blijkt (waarom weten wij dat niet?). Telefoongesprek wordt gestopt.
Na wat tobben en goeie instructie van Ger krijgen we de zekering te pakken. Voor alle zekerheid kijken we ook nog even in het rechter keukenkastje en jawel…. een deksel op de bodem! Ruud bellen.
Van de stekkers en draden onder het deksel worden we niet veel wijzer, zo te zien zit er niks los, dus deksel er weer op. De zekering is niet stuk, die kan terug in zijn hokje.
“Zit er een plaat met schroeven in de zijkant van het linker keukenkastje?” vraagt Ruud. Ik zou bijna in het rechter willen kijken, maar….inderdaad, die plaat zien we.
Hij vervolgt: “Die moet je losschroeven. Er achter zit de oplader van de accu’s en daarvan kan de stekker zijn losgetrild”.
Gesprek gesloten en we gaan aan de slag. Bij nadere beschouwing met behulp van de zaklantaarn, blijken het een speciaal soort inbusschroeven te zijn. Waarom hebben wij daar geen sleutel voor? Even pauze, wat is wijsheid?
Zullen we de sporadische campinggenoten lastigvallen met ons gedoe en vragen of ze een goeie inbussleutel hebben? Die mensen zijn met hun plannen bezig en ik vind het eigenlijk not done om hun tijd en aandacht te vragen. Terwijl ik e.e.a. overweeg, loopt Gerda nog eens naar de haspel van de campingbaas, trekt de stekker er eens uit en sluit hem daarna weer aan…. wat moet je.
Ze roept: “Riet, kijk nog eens op het display”. Ik gehoorzaam en zie dat het accusymbool is gestopt met knipperen en er 12V wordt aangegeven!
Wat smaakt de koffie lekker daarna.

Vogel van de dag

Vogel van de dag

Een beetje tot onze schande moeten we Ruud daarna vertellen dat zijn eerste opmerking over de netaansluiting zo gek nog niet was. Nu was Gerda er ten onrechte van uitgegaan dat ik de boel had aangesloten. Het was echter de campingbaas, die onze elektriciteitskabel uit mijn handen pakte en met de stekkers aan de slag ging. En omdat hij zo goed was om ons daarmee aan een mooie standplaats te helpen, heb ik niet moeilijk gedaan. Hoe het allemaal werkt (of niet dus!)


image

Het is erg warm en voor de eerste keer zetten we de luifel op. Als je telkens één nacht ergens in het wild staat, doe je dat niet.

Ger leest, ik schrijf. Tot er onweer en regen komt. Luifel er weer af om hem morgen niet kletsnat in te moeten pakken. Het valt allemaal reuze mee en het mooie is dat we worden getraceerd op prachtige buienluchten.
De netaansluiting is dusdanig slecht, dat de stroomvoorziening regelmatig uitvalt en Gerda weer aan de stekkers moet gaan morrelen. En dat doet ze goed. Laat Gerda maar rommelen.

Menu van de dag: bloemkool met Roquefort, pasta met zware peterselie en gehakt van gisteren.

Vogel van de dag: oehoe.

6 thoughts on “Netwerken

  1. Laat Gerda maar rommelen en Riet maar schrijven. Wat toch weer een pareltje, Riet.
    Ik geniet van jullie belevenissen. En hoe goed jullie op elkaar zijn ingespeeld. Jullie hebben elkaar nodig om deze reis goed te laten verlopen. En de lezer mag meegenieten. Dank jullie wel!

    • Nou Jeroen, ook bedankt!! De rode gloed van mijn wangen straalt dwars door het privacyglas van de auto!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website