ONRUST

Woensdag 1 mei 2024

Ik sta nog niet in de schrijfstand, hoewel schrijven één van de dingen is waar ik me op verheug als we op reis gaan. 

De tijd die voorafging aan ons vertrek lijkt deze keer veel hectischer dan bij voorgaande reizen het geval was. De leeftijd? Uitgesloten! De grootste boosdoener is de KPN. 

Het begon ermee dat Gerda een andere iPad kocht en de Apple Store-medewerker de gegevens van de oude iPad had overgezet op de nieuwe. Thuisgekomen begonnen er duizenden oude e-mails te uploaden, waar Gerda niet tegen kon. 

Het toeval wilde dat ik kort erna mijn telefoon in een toiletpot liet vallen. Bij grote uitzondering zat het apparaat in mijn achterzak, en ik was afgeleid door de wc-deur die kuren vertoonde. Maar ik weet zeker dat ik ook zonder het geklooi met die deur de hele telefoon was vergeten. Sterker: ik merkte niet eens dat ie in het water viel. Toen ik hem miste, was hij al verdronken.

De kleren van Gerda

Medicijnen van Gerda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de KPN kochten we allebei een nieuwe; Gerda deed mee want haar telefoon was net zo oud als de mijne. Daarna begon de ellende pas goed: je kan gerust spreken van een digicrisis. Dat leren we dan weer van de formatie. We ontvingen geen KPN-mails meer op de telefoons, konden niet inloggen bij apps enz. Drie dagen waren we kwijt aan het bezoeken van de KPN-Experience Store, waar we alle medewerkers nu bij naam kennen, en zij ons. Het uploaden van oude e-mails hebben ze niet kunnen tegenhouden; ik verwijder ze nu zelf en ben momenteel bezig met die van zomer 2017.

Ook bij de ING kwamen we nog een digidingetje tegen: onze bankpassen had ik op ‘wereldstand’ gezet, waarna de app aangaf dat het was gelukt, maar ze op mijnING nog steeds op Europa(pa) stonden. Al eens geprobeerd om de chatbot van de bank te omzeilen? Ook als je klantenservice belt, proberen ze je alsnog voor de chat te gooien. Gelukkig ben ik hen nog steeds te slim af en het ziet ernaar uit dat we met een werelddekking op pad gaan. 

Voorts zijn daar nog de IMEI- en ICE-nummers en weten we nog steeds niet of we ‘gewoon’ over Istanbul rijden of overvaren van Eceabat naar Çanakkale, klinkt ook wel leuk toch? En vergeten we niks? Het is nog steeds erg druk in mijn hoofd.

Ellende…

…in Georgië

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O, wanneer we vertrekken? Waarschijnlijk morgen. En waarheen? Waarschijnlijk Georgië. Even afwachten hoe e.e.a. zich daar zal ontwikkelen in verband met de stemmingen over en de weerstand tegen de zogenaamde Russische wet. Want volgens de Rijksoverheid moet je demonstraties en soortgelijke ellende mijden. 

Ook een ernstige verandering in de gezondheidstoestand van met name Gerda’s oudste zus kan onze reis beïnvloeden en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Nou, jullie zijn aardig op de hoogte nu. Veel meer weten we zelf ook nog niet! De rest van de voorbereidingen doen we onderweg :)) 

Fijn dat jullie ons weer willen volgen. We hopen aan de verwachtingen te voldoen, zo die er al zijn. Tot later! 

PS: in het restaurant hier naast ons werkt een Georgische jonge man als kok. Ik heb nog niet eens tijd gehad om te vragen of hij tips voor ons heeft. Wie weet vanavond nog….

 

 

 

 

 

24 thoughts on “ONRUST

 1. Ik zit ook weer klaar. Laat maar komen die verhalen. Ook zonder “digi” weten jullie je te redden. 🍀

  • Fijn om te weten dat je ons een beetje in de gaten houdt Gerard! En inderdaad, we hebben nog verhalen over vroegere reizen door verre afgelegen landen, waar je twee auto’s per dag tegen kwam en dat alles zonder internet. Herkenbaar?

  • Hi Riet and Gerda
   Great to read about your new adventures. With regard to your mobile Riet, I’ve lost mine in the toilet once as well. So easy to do. However, I just retrieved it and rinsed it under the tap, dried it off and voila, it still worked! iPhones are water proof for a short while.
   Wishing you bon voyage but stay safe!

 2. Lieve dames,
  Als jullie KPN en ING aankunnen, kunnen jullie Erdogan ook wel aan. Die Bosporus kom je wel over. Mooie reis gewenst. En liefs, ook van Wil

 3. Een hele goede, avontuurlijke reis gewenst! Zien uit naar jullie mooie verhalen en we hopen vooral dat Georgië jullie ook zal bekoren. Groeten aan Sandra als je haar ziet!
  Liefs,
  Adri+Wobke

  • Dank jullie wel! Ik moet ineens denken aan: ‘Breng die rozen naar Sandra…’ 🎶🎵 Hopelijk is het dus rustig genoeg in Georgië. Lieve groet terug!

 4. Veel plezier alvast! Georgië staat ook ons lijstje. Benieuwd hoe het jullie gaat bevallen.

  • Dank je wel! We hopen dat het rustig genoeg in het land blijft om er van te kunnen genieten. Als dat lukt, ga je het lezen! Ook jullie een fijne voortzetting van het reizende leven.

 5. Nogmaals een geslaagde reis toegewenst!
  Ik had me voorgenomen om meteen weer op de verkeerde knop te drukken en voornemens dienen nu eenmaal uitgevoerd te worden. Ben nu van plan om stickertje op beeldscherm te plakken zodat ellendige knop niet zichtbaar is. Dit recidiverend senioren moment kan echter niet in de schaduw staan van GSM in toilet.
  Groet!

  • Dank je wel Gerrit. Ja, ik dacht al te zien dat je goed bezig was. En GSM op het toilet, wie wil dat niet? Digidrollen heet dat.🤣Groeten aan jullie beiden!

 6. Lieve Riet en Gerda, Wij hebben nog steeds grote bewondering voor jullie reislust, avonturen in verre oorden, kennis van vogels en het aangaan van het ongewisse! Ga weer met plezier de mooie dagelijkse verhalen lezen. Veel liefs en heel goede reis gewenst van jullie oude bovenburen van de 7e etage (die zichzelf ooit had buitengesloten en bij jullie, jawel… digitale hulp kreeg door via facebook contact te maken). Groet Jaap en Laura

  • Wat een verrassing is dit om van jullie te horen! Leuk dat jullie meele(v)(z)en. Hopelijk gaat het goed met jullie! Lieve groet van ons.

 7. Het wordt vast weer een reis vol avonturen,heel veel reis plezier. jammer dat het met Gerda,s zuster niet zo goed gaat.

 8. Tjee Riet, ik ontdekte vandaag pas de nieuwe blogs en het begint al goed zeg, ik ga snel verder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website