Plezier aan de rivier

Dinsdag 28 november 2023

De buurman is al weg als wij opstaan. Bijzonder dat we niet wakker zijn geworden van z’n zware diesel zo vlak naast onze deur. Aan de andere kant misschien ook weer begrijpelijk, want Gerda heeft zeker 4 uur wakker gelegen vannacht en ik, nou…  twee en een half? Wat een verschil met gisteren! 

Het is 4° en Gerda haast zich met de plasemmer naar buiten om die te legen en schoon te maken. Nét als ze naar buiten stapt, komt er een schoolklas langslopen om te gaan sporten, allemaal pubers. Dit is het ergste wat haar kan overkomen tijdens het reizen met de bus, dat ze betrapt wordt met de plasemmer. Maar ja, (bijna) alle mensen plassen (of erger!) ‘s nachts en moeten ook van tijd tot tijd hun cassette of chemisch toilet legen. Toch snap ik het wel, iedereen heeft zo z’n eigen schaamte. Ik heb het o.a. met het kloppen van het matje dat in de bus ligt. Als ik dat met de kleine plastic mattenklopper doe, die we bij ons hebben, schaam ik me dood, zo’n lawaai maakt dat! Je hebt op zo’n plek ook nooit meer een vogel van de dag: van schrik allemaal vertrokken! 

Verder komt er een grote witte camper staan, gelukkig wel tegenover ons, van zo’n 8 meter lang. Kan geen kwaad het is ochtend. Als ze komen aanrijden zit er een man achter het stuur en een vrouw met roodgeverfd haar ernaast. Een poosje later kijk ik weer naar buiten en dan zie ik dezelfde twee mensen in een klein rood personenautootje stappen! De camper staat geparkeerd. Hoe kan dit..waar komt dat rode autootje vandaan? De vraag is niet beantwoord. 

Gerda gaat lopen en is niet tevreden over het gevoel in haar etalagebenen. Begrijpelijk, want thuis gaat dat toch anders en meer gedisciplineerd. Een vogel van de dag heeft ze ook niet gezien, hoewel.. een merel en een pimpelmees. Ik zou niet meer moeilijk doen, dus de pimpelmees is vogel van de dag.

De hele familie

Bij St. Florent-le-Vieil steken we onverwacht de Loire over. We hebben nog niet tegen elkaar gezegd hoe mooi de rivier is of we gaan alweer een brug over, een groot soort hangbrug deze keer, met een zelfde rivier eronder. Het lijkt voor ons alsof de Loire hier gesplitst is en met twee armen door het stadje stroomt. Gaan we nog eens opzoeken. Ineens slaat Gerda linksaf want ze zag een bordje ‘Panorama Loire’. Leuk! Hoewel…we komen terecht op een klotewegje dat kilometers lang geen enkel uitzicht op de rivier biedt. Ok, op een gegeven moment zien we water blinken en met tegenlicht van de felle zon kan ik een foto van de Loire maken. We houden nog even vol omdat ik zie dat het wegje nóg weer verderop direct langs de rivier loopt. Klopt. We stoppen voor een paar huizen, waar twee grote honden het op een blaffen zetten en naar het hek rennen, vlak naast onze auto. Ik reken erop dat ze niet zo hoog kunnen springen en stap uit om foto’s te maken. De bewoners van de huizen staan intussen gealarmeerd voor de ramen naar ons te kijken en reageren niet op Gerda die hen vriendelijk toezwaait. Goed, dit was de scène Gerda en Riet aan de Loire.

Eerste foto..

..tweede foto van de Loire

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We lunchen geparkeerd voor de kerk (op slot) in Bellingné. 

Onze weg voert verder over Candé en Château-Gontier naar Laval. Daar zijn we even omheen gedraaid en we zijn nu in de gemeente Louverné. Meer precies: op één van de parkeerplaatsen van Echologia Mon Natur’Eau Parc. Ik heb even de site opgezocht en volgens mij wil je er niet dood gevonden worden. We staan op het beste parkeerterrein qua ondergrond, samen met nog twee witte campers, die er wat vergaan uitzien. Volgens Gerda zijn die permanent bewoond en zij ‘weet’ zulke dingen altijd direct. 

Het is windstil, droog en eens in de zoveel tijd komt er een trein langs, o.a. de TGV begrijpen we van andere camperaars op internet. Veel lawaai maakt het niet gelukkig. 

Menu van de dag: witlof. Omelet met een merguezworstje dat we over hadden. Geschaafde Parmezaanse kaas. Abondance kaas na. 

Tot morgen..gelukkig weer bij met de verslagen!

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Plezier aan de rivier

    • Ja, dat hebben wij ook wel eens gezien..of motoren! Maar die camper was nou weer net niet groot genoeg voor zo’n auto. Het blijft een raadsel dus! 😉

  1. Misschien heeft die roodharige dat autootje zelf gebaard, toen jullie niet keken, wonderen gebeuren! 🤩🤣

  2. The camper or motorhome may have flat towed the red car behind it. Happens here a lot and something we’re going to do as well with our Suzuki Jimny whenever our motorhome (ordered August 2022) is finally ready.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website