(Te) veel water

Vrijdag 30 september 2016

Het lijkt wel oorlog: de vuilnismannen komen hun werk doen. Uurtje of 6 vanochtend, hooguit. Je zou bijna denken dat ze hun best doen om zo luidruchtig mogelijk te zijn.

Onze weg voert langs vele Etangs en de zee met hier en daar wat kleine zoutmeren. Erg mooi allemaal. Er is zeekraal, die jammer genoeg te hard is.
Doet me denken aan de Camargue, waar we ooit met een tentje op het strand stonden en elke dag een maaltijd zeekraal plukten, die we kookten in een fluitketel. Hoe basic kan het zijn.
In het Etang de la Palme lopen flamingo’s te fourageren, witte en roze.
Het dorp Peyriac-de-Mer heeft een prachtige kerk zonder goud van binnen. En tijdens de lunchstop aan weer een andere lagune, ziet Ger de bontbekplevier, doodaars en kanoetstrandloper. Bedenk daar zon bij en een temperatuur van zo’n 23C.

image image

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf de rondweg om Narbonne lijkt de immense kathedraal los in het land te staan. Ongelofelijk wat is die groot!
Na de stad pikken we de kustweg weer op en rijden via Gruissan naar Narbonne Plage. Er is een camperplaats, maar die is te vol, te wit en te groot.
Lastig om iets te vinden, begrijpelijk dat campers overal worden geweerd door middel van verbodsborden en/of poorten met beperkte hoogte.
De aanhouder wint: na WiFi in een bar op de boulevard, waar je uiteraard helemaal niet met een camper mag staan, zien we dat het in een zijstraat wel kan. We parkeren direct om de hoek, dus toch nog zeezicht!
Het zeewater heeft een prima temperatuur (nee, alleen met de voeten gevoeld) er is een stranddouche plus een net schoongemaakt vingertiptoilet.

Met hangende pootjes...

Met hangende pootjes…

Doei!!

Doei!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terwijl we aan de borrel zitten, zegt Ger:
“Wat is dat dan voor kabaal?” Ik hoor het ook al een tijdlang:
“Voor mij klinkt het alsof een vervelende puber met stokken iets aan het stukslaan is of zo”.
Gerda bekijkt het even.
“Joh, dat geloof je niet. Iemand heeft z’n oude Mercedescamper ijskoud op de boulevard geparkeerd en is nu een houten pallet in elkaar aan het trappen. Er staat een soort vuurpot klaar, dus die gaat straks even een vuurtje stoken”.
Lef.

Frankrijk en zijn monumenten...

Frankrijk en zijn monumenten…

Als ik voor het slapen ga naar het toilet loop, zit hij in dramatische houding op de achterbumper van zijn auto.

Menu van de dag: rijst, gemengd met rauwe ui en knoflook, tonijn en peterselie. Groente: mix van spruiten en meiknol.

Vogel van de dag: flamingo.

Incident: na de afwas, zet ik even het afwasteiltje op de bank en ga er vervolgens in zitten. Alles nat, kleed op de bak, de bekleding van de bank, mijn eigen bekleding…. Heerlijk is dat op 1 vierkante meter, terwijl je niks buiten kan hangen!

6 thoughts on “(Te) veel water

  1. Mooie dag met veel zee, heerlijk. En dan het zitten in het afwasteiltje, ik had je wel even willen horen.

  2. Wat betekenen die pootjes op die (schuur) deuren eigenlijk? Zijn ze echt? Ben ooit in the high country langs een huis gereden waarvan de eigenaar een boom in z’n voortuin had volgehangen met wilde honden die hij had geschoten. Die beesten veroorzaken vaak enorme overlast door het aanvallen van schapen en cattle. Soms hangen eigenaren ze ook wel aan de begrensing aan de voorkant van hun property als afschrikkings middle voor andere honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website