Twee dozen

Zaterdag 14 mei 2022

Vanochtend half acht, Gerda: “Waar heb ik die batterijen nou ook weer gedaan?” Driftig loopt ze heen en weer.
Ik wijs naar het tafeltje: “In die zak daar?”

“Nee, dat zijn m’n medicijnen”.
“Of in dat blauwe tasje in de gang?”
“Heb ik al gekeken. Ik heb ze hier toch ergens bijgestoken….o ik heb ze al!”
Ouderdom? Amnesie? Tuurlijk niet! Wij noemen dat doosdisorde. Ik gebruik het woord doos omdat we voor al onze kleren en toiletspullen per persoon 2 vrij bescheiden plastic dozen met deksel hebben. Veel mensen, die dat zien, zijn stomverbaasd dat we met zo weinig persoonlijke bagage op reis gaan. Laatst zei iemand tegen ons dat ze op Schiphol hoorde dat haar bagage veel te zwaar was; 35 kilo voor tien dagen naar de zon! Dat begrijpen wíj weer niet. 

Wat hadden we een gezellige laatste avond voor vertrek. Marianne en Corien hadden ons te eten en te kaarten gevraagd. Zeg maar: slikken en frikken. Voor degenen die het niet weten, frikken is een kaartspel. 

Onze drie(!) planten staan ter verzorging bij buurman Lars op het balkon, dus met een gerust hart vertrekken we richting Leiden. Daar woont de vertrouwde en deskundige belastingexpert, die er al jaren voor zorgt dat wij zo min mogelijk belasting betalen en nergens naar om hoeven te zien. Mochten Gerda en ik beiden onverhoopt op een landmijn of boobytrap trappen dan kunnen onze kinderen bij hem terecht voor hulp en deskundig advies.

Twee dozen

Hèhè…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar vóór we in Leiden zijn, wil ik de bandenspanning controleren en moeten we nog tanken. Bij het dichtbijzijnde tankstation, dat we met koude banden kunnen bereiken, is het meetmachien kapot. Shit! Dan maar verder naar de Makro om te tanken. Voor we daar zijn is er nog een tankstation en een beetje tegen beter weten in, gaan we daar aan de slag met de banden. Lang verhaal kort: het wordt geen succes. De banden zijn misschien toch al te warm of het apparaat werkt niet goed. Bij één band lukt er helemaal niks. Omdat er geen personeel is dat kan helpen, klamp ik een man in een wit Givenchy T-shirt aan en met z’n drieën krijgen we het voor elkaar. Dat wil zeggen….ik heb weinig vertrouwen in het resultaat en ben bang dat er eerder lucht uit de band is gegaan dan erin. Gerda is minder ongerust, die vindt dat ik wat té stressig ben over die bandenspanning.

Tanken: de eerste pomp is stuk. De tweede pikt Gerda’s pinpas niet en pas bij de derde stroomt de diesel rijkelijk. 

Verder is het een kwestie van rijden met je wagentje. Kopje koffie en een krentenbol onderweg en ergens bij Siegburg de autobaan af. Dankzij Park4night komen we op een fantastische plek terecht, bij Hennef (Sieg). Het is een privéterrein; een paar grote huizen met veel grond erbij en volgens de app mag je gratis bij die mensen op hun grond staan, maximaal 4 voertuigen. Klinkt goed. En het ís ook goed! Wat een terrein en wat een uitzicht. In de zon tussen de wilde lentebloemen en de vogels. Boerenzwaluwen, specht en vanalles wat we niet kennen. Ze zingen mooi in elk geval. Een wouw wordt vogel van de dag, hoewel we tegen veel zonlicht in niet kunnen zien van welk submerk hij/zij is.

Lenteleven

Maar de dood is nooit ver…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu van de dag: serranoham, pasta met kappertjes en Parmezaanse kaas, roerbak spitskool met knoflook en sojasaus. 

Na de afwas komen de eigenaren van dit geheel even langs om ons welkom te heten. Ze vertellen dat ze ons eerder vanuit de lucht hadden zien staan, toen ze met een vliegtuigje overvlogen. Ach ja.. moet kunnen. Ze wonen hier tijdelijk in een caravan, want hun gigantisch grote huis is onbewoonbaar door waterschade begrijpen we. 

Intussen is de zon gloeiend achter een mooie heuvel verdwenen, is Gerda tanden aan het poetsen en ben ik benieuwd hoe vroeg de hanen morgenochtend zullen kraaien.

 

 

 

 

10 thoughts on “Twee dozen

  1. Yes, we use plastic boxes for storage when moving house, for groceries and bed linen under the bed in caravan, in the past for clothing when camping in a tent, for old photos, etc. So handy for all sort of things.
    Wishing you a great and safe trip.

  2. Niet te ver uitlopen(rijden) op ons hė! Anders wordt het pas Griekenland voordat we jullie treffen:))
    Maar wat heerlijk om weer onderweg te zijn. Geniet er van. Dan doen wij dat ook…

  3. Een prima start start dames. En als je tijdens de bandenstress nog oog hebt voor het merk T-shirt van je helper dan valt die stress ook nog wel mee. De eerste landsgrens is genomen en het eerste biertje ook zo te zien dus jullie zijn goed bezig. 👍🏼😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website