Zonder titel

Zaterdag 29 april 2023

De vroegste vogel vandaag is Gerda. Na vijven sliep ze niet meer en ze heeft nog steeds hoofd- en keelpijn, kortom een beetje ziek vogeltje ook. Gelukkig is er paracetamol en de visarend, vlak voor de auto. Clubjes brandganzen vertrekken naar hun foerageerplaats. 

Ook de mensen zijn druk op hun vrije zaterdag; een trekker haalt de ene na de andere zeilboot uit de loods en laat die vervolgens vakkundig van de helling het water inzakken. Eén van de mannen beschuldigt ons van illegaal kamperen. Wie weet, is hij de eigenaar van de boot met de naam ‘De Paalse Hengst’! 

Bij de Spar in Hulst kopen we bijna niks. Het brood kan nog niet worden gesneden omdat het te kort uit de oven is. Bijna alle groenten zijn beschimmeld en/of rot – nee ik overdrijf niet – op een slap miezerig bloemkooltje na, waar we 3 Euro voor betalen. Onze smaak chocolade hebben ze niet en er zijn nog maar twee grote flessen drinkwater zonder bruis. Zo dwingen ze je toch om aan de alcohol te gaan? 

Verder over Gent richting Rijsel. We rijden maar door over grote wegen en koffie komt er niet van. Bij Destelbergen ben ik het zat en draai een woonwijk in, waar we op een ongezellige plek onze oploskoffie drinken. Oploskoffie?!?! Tja, dat zit zo: ons kleine filterkoffieapparaatje (450 Watt) is kapotgegaan. Nu hebben ze bij Blokker een geschikt apparaat van 600 Watt, dat ik echter niet durfde te kopen omdat de omvormer in de VW niet meer dan 650 Watt aankan. En ik ben niet deskundig genoeg om te bepalen of 600 dan een risico vormt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlak voor ons vertrek zag ik op internet nog een 500/550 Watt machientje, maar we hadden te weinig tijd om daar nog achteraan te gaan. Alles went, is onze ervaring: als je in het Midden-Oosten geen alcohol hebt, dan wordt na een poosje het plaatselijke yoghurtdrankje ‘s avonds net zo lekker als thuis de wijn.

Een paar weken terug ben ik trouwens de mist in gegaan met een internetaankoop. De haarversteviger was in de aanbieding bij een ander bedrijf dan dat waar ik het altijd koop. Dus 4 stuks besteld en betaald via PayPal met de creditkaart. Nooit wat ontvangen. ING was alert: intussen heb ik een nieuwe creditkaart en ook PayPal is erg behulpzaam en probeert via één of andere procedure, waar ik ook weer aan mee moet doen, het betaalde geld terug te krijgen. 

Intussen hebben we gekozen voor een route zonder tol en rijden over heuvelachtige, smalle wegen door een mooi landschap met vele knalgele koolzaadvelden en rode meidoornbomen langs de weg.  

Na Amiens slaan we af naar Poix-de-Picardie om daar even stil te staan en Park4Night te raadplegen. 

Onderweg vraag je je af wat de Franse plattelandsbevolking (nou ja…heuvellandsbevolking) in godsnaam doet op zaterdagmiddag? Die vele dorpen waar we doorheenrijden…leeft daar nog iemand? Om het te onderzoeken, besluiten we de nacht door te brengen bij de begraafplaats van Lignières-Châtelain, waar we ons achter een dubbele groene heg onzichtbaar genoeg wanen. Net zo onzichtbaar als de inwoners. 

Vogel van de dag: merel, die hier het hoogste lied zingt.

Menu van de dag: Spar-bloemkool, pasta met restje tomatensaus en serranoham. 

Gerda neemt nog een paracetamol toe. 

A demain!

En stil is het hier niet. Ik weet nu wat de Fransen doen: in hun auto’s rijden.

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Zonder titel

 1. Great to know you’re travelling again! Let’s hope for great weather and safe driving. While coffee machines are very popular here, so is instant coffee. Always has been.
  We’re living in Forster NSW now on the east coast. While we’re in the middle of autumn, the weather is still sunny and in the low 20s. However I keep my cottage in Melbourne for the summer months to catch up with family and friends.
  Looking forward to your stories!

  • Dank je wel Ruud. Geniet van het mooie weer en wij gaan gewoon verder met de oploskoffie!

 2. Vervelend Gerda dat jij je niet lekker voelt. Beterschap.
  Wij hadden gister een enig feest, vrolijk dansen. Lekker eten top, we hebben ( ook al zien we ze weinig) gezellige buren we waren met een grote groep.
  Gaan nu verder naar het zuiden.
  Hier grauw en miezerig. Liefs Wil

 3. Waarom geen perculator? Heerlijke koffie maar wel op je gasje doen. Oploskoffie…OMG, wat een arremoei!

  • Haha…nee wij zijn niet zo van de perculator. En na een tijdje weet je niet beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website