Zweten

Begin maart het VW Camper Centrum in Amersfoort gebeld om een afspraak te maken voor APK, beurt en extra aandacht voor risico’s tijdens de reis. Niet vermoedend dat er pas op 23 april tijd voor ons zou zijn. En dat alléén als we klokslag 8 uur voor de deur zouden staan. Ik ontkwam er niet aan; de wekker moest worden gezet.

We hadden er geen rekening mee gehouden dat heel (VW) camperend Nederland met Pasen en in de meivakantie verantwoord en route wil. Spitsuur in de garage.

Het is niet anders. Wel vervelend dat op het moment dat ik dit schrijf, dinsdagavond 24 april, onze auto nog steeds bij de garage staat. 

Nadat we ons gemeld hadden en een monteur een proefrit had gemaakt, noodde Boyd ons om een uur of half 10 aan zijn balie. Hij had twee A4’tjes in zijn hand, waarvan hij er één opzij legde. Ver weg genoeg om er voor te zorgen dat we niet konden lezen wat er precies op stond. Wat ik wel zag, was dat daarop de rij met opmerkingen aanmerkelijk langer was dan die op het papier dat hij voor ons neer legde, zijnde het APK-formulier. 

Om door de keuring te komen hoefden er geen extreem hoge kosten gemaakt te worden. 

Bij de combinatie van grote beurt en reis, op het tweede A4’tje, kwamen we er minder goed van af.  

Intussen is het vrijdag en de auto staat weer voor de deur, onherkenbaar. 

Racegaas (!) voor de grille, midden- en eindstuk van de uitlaat vervangen, metalen bodemplaat, zandfilter. Hoezo Max Verstappen?

Racegaas

Beter dan voor je kop…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of zou de auto hiermee ‘overbehandeld’ zijn? 

Ik word dat wel in elk geval. De dermatologe in het OLVG heeft voor overbehandeling gekozen, in verband met ons aanstaande vertrek. Daarom ga ik op reis met een antibioticum, gel en crème om een hardnekkige, doch verder ongevaarlijke, dermatits perioralis de kop in te drukken. Ik ben haar dankbaar.

Even terugkomend op de auto: om dat racegaas aan te brengen moest de bumper er af. Dat alleen al zou zo’n twee tot drie uur werk zijn, vertelde Boyd ons. Belachelijk! Als je je een beetje kwaad maakt, ruk je dat ding er toch zo af? Hoe moeilijk kan het zijn? Maar ja, bij een uurtarief van € 90,- zou ik het misschien ook wat rustiger aan doen.

Het laatste punt dat aan de orde kwam was de stuurbekrachtiging: die zweet. Net als wij toen alle punten doorgenomen waren. De monteur zei dat het vrij normaal is dat auto’s zweten. Daarom hebben we besloten om het zo te laten. We kunnen nu wel een dure bus deodorant aanschaffen, maar het landklimaat van Centraal Azië komt ze zonder transpiratie echt niet door. 

Voorts hadden we besloten een tweede IPad aan te schaffen. Een cellular, voor het geval er geen WiFi is. 

Op weg naar de tramhalte stuitten we op rood-witte linten, politie en brandweerauto’s. Alsof er een ramp was gebeurd. ‘t Viel mee: een vrachtwagen had de hoogspanningsleiding van de tram stuk gereden, waardoor al het tramverkeer stil lag.

‘t Viel ook tegen: het was al wat later in de middag, fietsen zag ik niet zitten en de agent had geen idee of er bussen werden ingezet. In plaats van te bellen met bijv. het GVB om zo de mensen van passende informatie te kunnen voorzien, stond hij relaxt met z’n rug naar het publiek toe in de verte te staren, alsof hij er niet bij hoorde.

We besloten om met de auto naar de parkeergarage op het Oosterdokseiland te rijden en daarna vanaf het Centraal Station de tram te nemen naar het Leidseplein en de Apple Store. 

Bij het afrekenen bleek dat de daglimiet van m’n pinpas niet hoog genoeg stond ingesteld. Geen nood, ff de instelling veranderen. Uh….daar was een tancode voor nodig en die hadden we niet bij de hand. Ja, ik weet het, dat kan per telefoon, maar dat doen wij niet. 

De creditcard bracht uitkomst. 

Dan nog een hoesje voor de IPad. Wat zijn die krengen duur bij Apple. Zelfs de medewerker zei dat we die goedkoper elders konden kopen. 

Ok, op de terugweg naar de parkeergarage zouden we langs de Mediamarkt komen en we besloten om daar te kijken. Het enige positieve was dat, toen we arriveerden, net de rode loper werd uitgerold. De rest was shit. Geen prijzen bij de rekken met hoesjes, geen medewerkers waarmee overlegd kon worden. Wegwezen.

Toen we in de parkeergarage €21,- moesten afrekenen, bekroop mij het gevoel dat we niet helemaal goed bezig waren….

Bovendien moesten we wederom naar de KPN. Want de nieuwe IPad liep ‘vol’ met ruim 7000 mailberichten en die kwamen van een KPN-server af…..

7 thoughts on “Zweten

 1. Al die strubbelingen horen erbij, dat is de opmaat naar een bijzondere reis. Goede reis gewenst, we reizen en denken met jullie mee.

  • Bijzonder zeker! Fijn dat jullie meedenken, want ik gooi het niet zover weg dat we af en toe wat advies zullen kunnen gebruiken!

 2. Ha Riet en Gerda,

  Verkeerd bezig?
  Heb weer hartelijk moeten lachen om de Riet stijl.
  Hoewel nog niet op weg, al wel goed op dreef.

  Ondanks alle aanloop spanningen weet ik dat jullie een schitterende tijd zullen doormaken.
  Een behouden tocht en tot over een paar maanden.

  Kus Kees W

  • Hi Kees, fijn om van je te horen! Je hebt er vertrouwen in. Ik ben bang dat de aanloopspanningen zo nu en dan toch zullen overgaan in onderwegstress. Maar schitteren zal het zeker ook. Dank voor je lieve wens en wat zal het heerlijk zijn om na de reis met jullie terug te kijken op de komende maanden. Onder het genot van….uiteraard! XX

 3. He meiden, maak er weer een mooie reis van en doe veel nieuwe ervaringen op. In je leunstoel kan je niet veel gebeuren maar leer je ook niets bij. Dus gaan en genieten. Hele goede reis, Saskia en Dirk

  • Hi Saskia en Dirk, je wil toch niet de mensen de kost geven die thuis in hun leunstoel zijn overleden, denk ik! En dat ‘leren’ is wel een goeie, in die zin dat ik me afvraag: wat leren wij van het reizen? Misschien moet dat het thema van deze reis worden. We gaan er over nadenken! En mocht er iets belangwekkends uit komen dan zullen we jullie op de hoogte stellen!
   Lieve groet!

 4. Hi Gerda en Riet
  Wat een gedoe eer je lekker ontspannen weg kunt rijden. Maar dat hoort er geloof ik bij. Er valt nou eenmaal zoveel te regelen als je er een poos tussenuit gaat.
  Warren is still fiddling with the caravan and I am wondering if I need all the clothes that I want to pack. If all goes to plan we will leave in two days time, however we may have a slight delay because of the funeral of a close family friend. Details not known yet. We’ve had to delay our trip so many times that a few extra days don’t matter. At least the house that I had my eye on in Melbourne has been taken off the market due to family issue so that is one worry less.
  Safe trip,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*
Website